Словото

Влияние на последните затъмнения за 2021 г.

Затъмненията в Астрологията – лунни и слънчеви – обикновено предвещават катаклизми: войни, епидемии, глад, мизерия, природни бедствия и всичко, което е противоположно на светлите сили. Сега ние навлязохме в т. нар. „коридор на затъмненията“, който вече стартира в петък на 19.11.2021 г. с частично лунно затъмнение, продължило 3 ч. и 28 м. Това го прави най-дългото по рода си от 580 години, казват астрономите. Води се частично, но на практика, то е почти пълно, което ще се отрази и на неговата сила и обхват на действие, главно там, където бе наблюдавано: Америка, Източна Азия, Северна Европа, Чукотка, Камчатка, Магаданска област и Индонезия.

Частичното слънчево затъмнение на 4 декември затваря „коридора на затъмненията“. Това затъмнение ще се наблюдава в Южна Африка и в Антарктида и няма да има същата сила и обхват на това от 19.11.

Лунно затъмнение се случи по оста Телец – Скорпион, т. нар. енергийна ос. Гладът за ресурси започва да става вече по-осезаем и за т.нар. „богат север“, този на цивилизования свят, където предстои ново преразпределение на световните блага, на практика нов световен ред. Знае се, че Русия като държава притежава най-много земни ресурси, по някои изчисления повече от 20% от всички на земята. Нормално е да очакваме апетити, включително териториални, към най-голямата страна в света.

Стартирането на този период бе даден като небесен знак на 19.11., който ще продължи до 4 декември с голяма сила, когато двете светила са изчезнали някъде в сенките. Дотогава всичко ще бъде още по-нестабилно и несигурно в глобален план и вероятността за военни провокации, дори за мащабен конфликт е особено голяма. Лунното затъмнение е спусъкът, който може да отприщи насъбралата се негативна енергия, за която сме споменавали вече в предходните две години, разпалвайки промени и катаклизми в нашия свят. Телецът, където се случи затъмнението, е фиксиран знак на стабилност и точно тук можем да очакваме изненада. Където сме се чувствали сигурни и неуязвими в последно време, точно там ще бъдем провокирани. Всичко това се случва на фона предстоящия изгрев на Марс, който дълго беше невидим. Това събитие ще се случи някъде в средата на декември.

Интересни времена ни предстоят и през следващата 2022 г. Но за духовните хора е ясно, че всичко е на приливи и отливи. Когато едната сила вземе превес над другата, това е нормално за Колелото на живота. Сега сме в периода на най-късия ден и най-слаба топлина и светлина на северното полукълбо, същите цикли се наблюдават и на друг план. Ще дойде Космичната пролет, когато светлината ще започне да превалира над тъмнината. Всичко е в ръцете на Бога и ние, неговите чада, не трябва да се боим. Нека бъдем на пулса на времето и да вярваме в Добрия край. Идват чудесни времена за човечеството, но трябва да преминем през зазоряването, когато все още е тъмно и хладно! Ще бъде!

Категории