Словото

Започва продажбата на „умните“ очила на „Гугъл“

Първата партида Google Glass е от 2000 бройки, цената им е около 1500 долара

"Гугъл" съобщи, че първата серия от 2000 бройки очила с добавена реалност Google Glass са слезли от производствената линия и ще намерят в скоро време новите си собственици. Засега продажбата им не е свободна, като устройствата ще се предлагат на записалите се за тях по време на миналогодишната конференция за разработчици в Сан Франциско. Цената на очилата е доста висока – 1500 долара

 Чрез Google Glass потребителите могат да заснемат видеоклипове, да използват онлайн преводач, да изпращат съобщения и да провеждат видеоконферентни разговори, например. Екранът в очилата е малко над нивото на очите, за да не отвлича потребителя от основното му занимание. Според анализатори от Силициевата долина обаче "Гугъл "има още доста работа по новия си продукт, тъй като от сегашния модел има какво да се желае – скоростта на предаване на данни е ниска, а гласовите команди не се изпълняват твърде добре. "Гугъл" обаче обещава да усъвършенства продукта си всеки месец.

Techcrunch.com съобщава, че очилата ще се произвеждат в САЩ от "Фокскон". Засега обаче е ясно, че компанията все още усвоява производствения процес и първите серии ще са по-скоро "публични прототипи". Вероятно първите бройки от продукта ще са налични до месец, така че да са се появили преди конференцията на разработчиците в средата на май. Дисплеят, която е една от най-интересните части от очилата вероятно има резолюция от 640х360 пиксела. Първата версия на очилата има 5-мегапикселова камера. Паметта е 16 GB памет, от които на разположение за потребителя за 12. Батерията ще е достатъчно издръжлива, за да осигурява цял ден работа при "обичайна употреба". Дейности като видеоразговори или записване на видео обаче гълтат повече ресурси, отбелязват от "Гугъл".

Категории