Словото

Коя е планетата, пряко отговорна за коронавируса COVID-19

Когато мислим за епидемиите, има една планета в древна Месопотамия, която е отговорна за това, едно божество на епидемиите и това е Нергал. Нергал е Марс или господаря на подземния свят, богът на войната, разрушението, чумата, гнева, палещото слънце и страшните епидемии. В месопотамската традиция именно това е планетата, която носи епидемиите и по хората, и по животните. Нергал/Марс има интерес да му се пълни царството с повече мъртъвци.

Модерните астролози винаги намират причина, каквото и да се случи. Но при тях няма структура, няма логика. Няма и някакви въпиющи доказателства, затова че от дадена констелация идва нещо подобно. Докато в месопотамската традиция е ясно, че при епидемия трябва да бъде свързан Марс (Нергал) 100%. Епидемия има ли и Марс има пръст 100%.

Естествено има и омени[1], които не са свързани с Марс. Ето следния пример: Юпитер изгря хелиакално скоро (17 януари 2020 г.). Източният хоризонт е разделен на три части, т.нар. пътища на планетите/боговете в Месопотамия и той се показа в южния път. И когато направих справка в книгата на Вавилонските жреци, разбрах, че когато Юпитер изгрее хелиакално на юг, в десетия месец на вавилонския календар – месец т[х]ебет/т[х]абет. В тази книга на жреците недвусмислено пише: „епидемия“. Но тази епидемия не е от Марс – планетата на епидемиите, а от Юпитер. Хелиакалните цикли на планетите точно това разкриват – кога дадено събитие ще се повтори.

Още една закономерност, но вече произтичаща по линия на Марс може да се открие във връзка с коронавируса (COVID-19). Преди точно 17 години през 2003 г. излезе подобен вирус – SARS, познат като свински грип. А този период е т. нар. 17-годишен хелиакален цикъл на Марс. Марс и тогава, и сега се е намирал в Скорпион. Тук трябва да се има предвид неговата позиция според вавилонския неподвижен зодиак.

Ако се приеме, че избухването на епидемията, когато тя стана достояние до хората, се случи около 12 януари 2020 г., то тогава позицията на Марс е в близост до страшната звезда Антарес в знака Скорпион. Това е една от най-червените и мощни звезди с преобладавощо силно марсово влияние, която си променя и блясъка, и цвета. Тази позиция на Марс допълнително му дава сили.

От друга страна Скорпионът е отровен знак, на всички отровни същества – животни или хора. Марс пък има под своята егида всички кръвопиещи и кръвосмучещи същества. А този последният вирус, според една от хипотезите, дойде именно от прилеп, който е директно под влиянието на Марс.

Ние трябва да сме пределно наясно, че това е някакъв върховен дух, архетип, принцип, който олицетворява Марс – на разрушението и смъртта, на гнева, на леенето на кръв и жестокостта, на войната, най-низшите нагони в един човек. Т.е. конкретната планета е само някакъв знак на този принцип, който е в основата на тази вселена, има го навсякъде.

През 2003 г. епидемията на SARS започна по същото време – януари-февруари. Ако върнем 17 години назад, ще видим, че на небето Марс е отново в Скорпион. Така се получава този цикъл, който Марс минава през всеки знак, средно за 2,5 години. Цикълът понякога е 17 години, понякога е 15 години.

Освен това има и друг един важен фактор, свързан с тази епидемия. Марс, както и всяка планета си има период от време, в дадена година, когато достига максималната си яркост. Това става най-общо, когато тази планета е в своя перихелий (най-близо до Слънцето), но и най-близо до земята, което ще рече, че и трите небесни тела трябва да са на една линия, т.е. в този случай Марс и Слънцето да са в опозиция, а Земята да е точно помежду им. Тогава именно Марс свети със своята най-страшна сила. И ако отново се погледне книгата на вавилонските жреци с омените, там ще се видят не особено утешителни неща. Пише че, когато Марс свети със силен, страшен, кървав блясък, това предвещава епидемии, войни и страдания.

Така, гледайки цикъла на Марс по неговия блясък за конкретния период, се вижда, че той е между две опозиции със Слънцето, когато има много голям блясък – едната е през юли 2018 г., а другата ще стане септември 2020 г. Какво е било положението през 2003 г., когато е върлувал тогавашния вирус. Няма да ни учуди, когато видим, че този максимален блясък се случва юли 2003 г. и всъщност утихването на епидемията става някъде тогава, когато Марс достига своя максимум на блясък и сила. Този блясък става веднъж а 15 или на 17 години.

По този начин, когато имаме две еднакви или подобни събития, и като свържем тази цикличност с конкретната планета, ще знаем за характера и за трайността на събитието достатъчно. Така за мен няма никакво съмнение, че настоящата епидемия е под Марс по следните три основни причини:

1. Хелиакалната цикличността от 17 години;

2. Самият символ на Марс е свързан с епидемии;

3. Това, че точно в тези именно моменти от време  Марс има най-голяма сила и блясък.

 

Лекция на Румен Колев на 1 февруари 2020 г.

 


[1] Омените са записи и тълкуванието на звездни конфигурации или положения на звездите върху небесната сфера, които се повтарят през точно определени периоди и са причината за появата на точно определени събития върху земята. Оменът включва в себе си и конфигурацията на небето и тълкуването за това, какво ще стане на земята. Преданията на мъдреците също се наричат Омени. Има Омени, които се предават от баща на син.

 

Категории