Словото

На 20.10.23 г. в София – представяне на книгата „Учителя за дишането“

Приятели, братя и сестри, на 17.10. 23 г. се навършват 140 години от рождението на благия ни брат Боян Боев. По този повод като скромен жест решихме да издадем за първи път в съвременен правопис една от най-емблематичните му книги „Учителя за дишането“.

Без храна хората издържат средно около 40-50 дни, без вода – 7-8 дни, а без дишане – не повече от 5 минути. В тази уникална малка книжка, съставена от Боян Боев, ще намерите редица съвети, упражнения и техники на дишане, които ще спомогнат за пълноценното възприемане и обработване на въздуха, както и осмислянето въобще на процеса дишане. Учителя на много места в беседите и лекциите дава своите препоръки как да живеем, учим и работим разумно, но те са разпръснати като бисерни миди по дъното на Океана-Слово. Боян Боев старателно е подбрал, подредил и поднесъл за нас това четиво. За съставителя не е представлявало трудност да обвърже физиологията на тялото с дихателните практики, тъй като самият той е завършил биология в Германия,

Тази книга е насочена основно към европееца, респективно към българина, тъй като на Изток има многообразие от дихателни техники, които според Учителя, не са подходящи за нас – днес, тук и сега. Как трябва да диша белия човек, за да не се връща той към миналото си, а да следва пътя на еволюцията.

Заповядайте да отпразнуваме заедно годишнината!

Категории