Словото

Три значими астрологически констелации, съотносими към 2020 г.

І. Клавдий Птолемей за ролята на глобалната (мунданна) астрология и за цвета на затъмненията.

Прогнозирането чрез астрономически дадености е разделено на два големи и принципни дяла. Първият и по-универсалният се занимава с цели народи, държави и градове. Той е наречен обща част. Вторият е по-специфичен, отнася се към отделните хора и е наречен рождена част. Според нас, първо трябва да разгледаме общата част, защото въпросите, с които тя се занимава, са свързани с по-големи и по-мощни причии. И тъй като по-слабите натури отстъпват винаги на по-силните, а частното отстъпва винаги пред общото, който възнамерява да прави изследване на една отделна личност, трябва обезателно да се заеме в началото с общите изследвания.

За предсказване на главните условия трябва да наблюдаваме и цветовете по време на затъмнението – на самите светила или на формите около тях като жезли, ореоли и други. Ако са черни или бледосини, цветовете отбелязват ефекти, свързани със Сатурновата натура, ако са бели – ефектите на Юпитер, ако са червеникави – ефектите на Марс, ако са жълти – на Венера, а ако са разноцветни – на Меркурий. Ако изявеният цвят покрива цялото тяло на светилото или целия район около него, предсказаното събитие ще засегне по-голямата част от държавите. Ако цветът е само в някоя част, събитието ще засегне само района, срещу който е разположено явлението. (Из „Тетрабиблос“)

ІІ. Значими небесни констелации, съотносими към 2020 г.

1. Пълно слънчево затъмнение от 26 декември 2019.

Най-значимото астрономическо събитие за изминалата 2019 година беше пълното слънчево затъмнение в Козирог на 26.12., чиято  продължителност трая около 3,5 часа. Пътят на затъмнението премина от Ливан, Ирак и Иран, арабския полуостров и продължи към Индия, Индонезия, Китай, Австралия, Русия, Филипини и Япония. 

Цялостен обхват на затъмнението. 

В различните страни слънчевото затъмнение има и различни цветове, съответно и различно влияние. В Персийският залив има подчертано червено/марсово влияние, за разлика от Индия.

Тази невероятна снимка изглежда като гигантски дяволски рога, издигащи се над Персийския залив по време на слънчевото затъмнение от 26 декември 2019 г.(Елиас Шасиотис засне зашеметяващата последователност на изгрева в Катар.)

Гуджарат, Индия: 73% максимално затъмнение в 09:17 ч. местно време.

2. Съвпад на Сатурн-Плутон в Козирог на 12 януари 2019 г.

Трайност на цикъла 33 години. Орбис – 4-5 години.

Положителен полюс

Необичайно обновление. Настъпват преобразувание в политическата и социалната области на държавния живот. Тези нови социални реформи използват старите вековни опитност. Забелязва се голям възход в геологическите, палеонтологическите и геохимическите изследвания. Създават се радиопсихични машини и апарати. Откриват се нови научни методи за изследвания. Окултните науки изпъкват на преден план с голям интерес в обществените среди.

Отрицателен полюс:

Свързан е със силни политически смущения, стигащи до междуособици. Междудържавни конфликти и войни. Държавният апарат попада в ръцете на демонични натури, стремящи се към лични или групови материални интереси. Народът попада в морална и политическа безпътица. Следва неизбежно материална и морална разруха.

Цикли на Сатурн-Плутон, свързани с двете световни войни

5 октомври 1914 г. е съвпад на Плутон-Сатурн в Рак – опозиция на Сатурн

4 август 1939 г. квадрат: Сатурн – 1:11 градуса в Телец и Плутон (ретрограден) в 1:21 градуса в Лъв. След това Сатурн става ретрограден

26 март 1940 г. точен квадрат: Сатурн – 0:41 градуса в Телец и Плутон (ретрограден) в 0:41 градуса в Лъв

3. Съвпад на Сатурн-Юпитер във Водолей на 21 декември 2019 г.

Това е уникално събитие от всяко едно естество, тъй като се случва точно по време на Слънцестоенето (раждането на Новото слънце) и то в първия градус на Водолея. За някои това бележи буквално раждането на Ново време, Нова епоха. 

ІІІ. Публикации, които са предвидили нещата от началото на 2020 г. преди те да се случат.

1. Защо съвпадът Сатурн-Плутон е важен за нас (Maurice Fernandez)

(Публикувано на 11.07.2019 г. в сайта „Новото познание“)

2. Что ждет Россию и мир: предсказания астрологов на 2020 год

Василиса Володина

През 2020 година политическата нестабилност в света ще се увеличи и не е изключено да се стигне до Трета световна война. Това прогнозира руският астролог Василиса Володина, цитирана от esoreiter.ru. Според нея догодина в Русия може да започне гражданска война. Астроложката  смята, че е възможна и смяна на властта в страната. (Публикувано на 13.08.2019)

3. Benjamin Adamah

Хороскопът за 2020 г. е наистина апокалиптичен. 2020 г. ще бъде най-решаващата година за (така наречената) „западна цивилизация“ от 1945 г. насам. Трябва обаче да подчертая, че „апокалиптичен“ не означава „бедствие“, а време на тотална конфронтация, която не може да бъде избегната. Съвпадът „Сатурн-Плутон“, катализира вече съществуващото поле на напрежение между политиците и цивилните в целия свят. Резултатът от тази конфронтация може да върви само в една или друга посока. (Публикувано на 26. 12. 2019)

 

Категории